VZinfo.nl staat voor betrouwbare informatie over ziekten, gezondheid, zorg en kosten. Gemaakt door experts van binnen en buiten het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

VZinfo.nl biedt onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie over de volksgezondheid en zorg. Deze site wordt gemaakt door het RIVM in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport)).

Animatie VZinfo

Zoek je informatie over ziekte, gezondheid en de kosten?
Kijk dan op volksgezondheidenzorg.info.
Je zoekt op onderwerp.
Bekijkt statistieken.
en handige kaarten in de atlas.
Je vindt er een overzicht van de zorg uitgaven.
Of bekijkt ranglijsten.
Ontdek hoe deze informatie voor jou van waarde kan zijn!
Bezoek VZinfo.nl of volksgezondheidenzorg.info.

Wie maakt VZinfo.nl?

VZinfo.nl bestaat sinds 2014 en wordt gemaakt door het Centrum Volksgezondheid, Zorg en Maatschappij van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. In VZinfo.nl zijn vijf websites samengebracht tot een compleet en overzichtelijk geheel. Deze websites bestaan sinds eind 2014 niet meer. Het gaat om Nationaal Kompas Volksgezondheid, Nationale Atlas Volksgezondheid, Zorgbalans, Kosten van Ziekten en Zorggegevens.

Input van experts essentieel

Aan VZinfo.nl werken ook veel mensen en organisaties buiten het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) mee. De bijdrage van deze experts is essentieel voor de kwaliteit van de informatie op de website. Zie voor een overzicht van deze personen de pagina Experts en redactie. Daar vindt u ook informatie over het redactieteam van het RIVM. Bij de verschillende onderdelen in VZinfo.nl worden de experts ook apart genoemd.

Wie is de auteur van de teksten?

Na elke tekst staat aangegeven welke experts verantwoordelijk zijn voor de informatie. Informatie uit VZinfo.nl is vrij te gebruiken mits duidelijk wordt verwezen naar deze site. De redactie stelt het op prijs als u meldt dat u informatie uit de VZinfo.nl gebruikt.

Auteursrechten op foto's

Op deze website is gebruik gemaakt van foto's waarop auteursrechten rusten. Deze foto's mogen daarom niet worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming van de projectcoördinatoren van VZinfo.nl. 

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van de informatie op deze site, dan kunt u benaderen via ons contactformulier.

Projectcoördinatoren

Eveline van der Wilk & Henriette Giesbers