Ouderen en veroudering

In dit overzicht zijn links opgenomen naar pagina's over ouderen en veroudering, gerangschikt naar thema. De blokken hieronder verwijzen naar ziekten en aandoeningen die vooral ouderen treffen. In andere blokken is de informatie uitgesplitst naar leeftijd, zodat de situatie bij ouderen snel te vinden is.
De pagina's over de Doetinchem Cohort Studie (DCS) en de Longitudinal Aging Study Amsterdam (LASA Longitudinal Aging Study Amsterdam (Longitudinal Aging Study Amsterdam)) gaan veelal over veroudering, dat wil zeggen het proces van het ouder worden en hoe dit verloopt aan de hand van gezondheid en vitaliteit. Dit overzicht geeft geen volledig beeld van ouderen en veroudering, maar presenteert wat op VZinfo.nl beschikbaar is. Het overzicht wordt geleidelijk uitgebreid met nieuwe relevante informatie. 

Overzicht artikelen over ouderen

Klik op de blokken hiernaast om te zien voor welke onderwerpen informatie over ouderen bestaat. Hieronder is voor enkele onderwerpen informatie over veroudering te vinden.

Ziekten en aandoeningen

Sterfte, levensverwachting, gezondheid

Ouderen: Leefstijl en persoonsgebonden kenmerken

Doetinchem Cohort Studie (DCS) en Longitudinal Aging Study Amsterdam (LASA)

De Doetinchem Cohort Studie (DCS) en de Longitudinal Aging Study Amsterdam (LASA Longitudinal Aging Study Amsterdam (Longitudinal Aging Study Amsterdam)) zijn Nederlandse studies die veel wetenschappelijke informatie opleveren over veroudering. Een deel van deze informatie is verwerkt tot artikelen voor VZinfo.

Voor meer informatie, zie Doetinchem Cohort Studie (RIVM) en LASA-studie (Amsterdam UMC en de Vrije Universiteit)