Internationale vergelijking tevredenheid met het leven

Sla de grafiek Tevredenheid met het leven bij scholieren 2021/2022 over en ga naar de datatabel

Bron: Health Behaviour in School-Aged Children (HBSC) Study, 2023 (2021/22 international HBSC Health Behaviour in School-aged Children (Health Behaviour in School-aged Children) survey)

  • Volgorde op basis van het ongewogen totaal (jongens en meisjes samen)
  • Tevredenheid met het leven is gebaseerd op de indicator 'Life satisfaction' (jongeren scoorden de tevredenheid met het eigen leven op een schaal van 0 tot en met 10).
  • Van alle landen die deelnemen aan de HBSC-studie, worden in de grafiek alleen de EU Europese unie (Europese unie)-landen, plus Noorwegen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk (VK) gepresenteerd.

Rapportcijfer tevredenheid met leven lager dan gemiddeld voor Nederlandse 15-jarigen

Nederlandse jongens en meisjes van 15 jaar scoren hun tevredenheid met het leven lager dan het gemiddelde van de landen die deelnemen aan de HBSC Health Behaviour in School-aged Children (Health Behaviour in School-aged Children)-studie. Op een schaal van 0 tot en met 10 varieert de tevredenheid met het leven van 5,5 bij meisjes in Slowakije tot 8,0 bij jongens in Roemenië. Gemiddeld scoren 15-jarigen in Roemenië, Kroatië en Cyprus hoog en Slowakije, Polen en Ierland laag op de tevredenheidsschaal.
Zie ook : Ervaren gezondheid | Internationaal en Mentale gezondheid | Internationaal


E.A. van der Wilk (RIVM)